Pemilihan 50 Ahli Politik Malaysia Paling Berpengaruh

Makmal Kajian Politik As-Soff (MKPA), sebuah makmal kajian politik bebas sedang menjalankan projek ’50 Ahli Politik Malaysia Paling Berpengaruh’.

Fasa pertama projek ini adalah melibatkan pencalonan dan undian di laman sosial Facebook (https://www.facebook.com/pages/50-Ahli-Politik-Malaysia-Paling-Berpengaruh/197788963626734). Ahli-ahli politik yang mendapat undian tertinggi akan disenarai-pendekkan seramai 100 orang berdasarkan jumlah undian yang diperolehi.

Seterusnya fasa kedua projek ini melibatkan perbincangan dengan pakar-pakar terkemuka dalam bidang sains politik, pengajian sosial dan sejarah bagi membuat penarafan secara lebih terperinci terhadap 100 ahli politik yang telah disenarai pendek. Antara pakar yang dicadangkan adalah Prof Dr Khoo Kay Kim, Prof Dr Ramlah Adam, Prof Dr Muhammad Abu Bakar, Prof Dr Zainal Kling, Dr Agus Yusoff dan ramai lagi.

Adalah diharapkan agar anda dapat menghebahkan perkara, khususnya link laman sosial Facebook yang di atas ini supaya lebih ramai rakyat Malaysia yang terlibat dalam projek ini sekaligus membantu meningkatkan keabsahan kajian ini.

Hasbie Muda
Pengarah
Makmal Kajian Politik As-Soff

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s